Lokaal authentiek bouwstijlen

Kenmerkend aan dit type woningen is de symmetrische opzet met de voordeur en kozijnen in de gevelwand. Ook de details zijn bij deze huizen erg belangrijk. Deze dragen bij aan het gevoel dat dit Blauhuis een geschiedenis met zich meedraagt: gootlijsten, al dan niet overstekken, robuuste kozijnen, ramen met roeden, dorpels en rollagen.

Ook bij de Lokaal authentieke stijl heb je veel ruimte om van dit Blauhuis jouw Blauhuis te maken. Je kunt het bijvoorbeeld uitbreiden met een erker of een veranda, of denken aan een andere steensoort en opvallend voegwerk. Beneden kun je een slaapkamer met badkamer creëren, zodat je Blauhuis levensloopbestendig wordt. Jij bepaalt hoe je Lokaal authentieke woning er uit komt te zien.

Als je kiest voor een Lokaal authentiek Blauhuis, dan kun je inspiratie opdoen bij de diverse modellen die we als uitgangspunt hebben ontwikkeld. Samen met één van de architecten met wie we samenwerken ga je deze vervolgens tot in de details aanpassen aan jouw wensen.

Ook bij de Lokaal authentieke stijl heb je veel ruimte om van dit Blauhuis jouw Blauhuis te maken. Je kunt bijvoorbeeld uitbouwen met een erker of een veranda, of denken aan een andere steensoort en opvallend voegwerk. Beneden kun je een slaapkamer met badkamer creëren, zodat je Blauhuis levensloopbestendig wordt. Jij bepaalt hoe je Lokaal authentieke huis er uit komt te zien.

Naast de lokaal authentieke woningen kun je ook voor andere bouwstijlen terecht bij Blauhuis. Wat dacht u van een prachtige jaren 30 woning? Of een modern huis? Het is uiteraard ook een optie om uw huis casco te laten bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lokaal authentiek

LOKAAL AUTHENTIEK MODEL 1

Een landelijk en praktisch Blauhuis met een naadloos in de omgeving passend ontwerp. Kenmerkend zijn de makelaar in de nok, de windveren aan het overstek en de afwerking met zwart potdekselwerk. Van de aangebouwde berging maak je eenvoudig een werkkamer.
Lokaal authentiek

LOKAAL AUTHENTIEK MODEL 2

Dit Blauhuis komt voort uit de vrijstaande woningen van de jaren ’20 in de Hollandse kust- en rivierengebieden. Met een hoofd- en een bijgebouw en een uitgebouwde entree, bedekt met rode pannen en zwart potdekselwerk.
Lokaal authentiek

LOKAAL AUTHENTIEK MODEL 3

Een brede, symmetrische patriciërswoning met een centraal gelegen entree en klassieke ramen. De imposante schildkap met donkere pannen, de royale entree en de woonkamer met openslaande deuren: dit is een Blauhuis met grandeur.