Tijdloos klassiek bouwstijlen

Kenmerken klassieke woning

De kamers van een klassieke woning herinneren door de hoge schuiframen aan een herenhuis of notariswoning. De rode baksteen en het houtwerk van klassieke woningen versterken het krachtige karakter van deze typisch Nederlandse stijl. Blauhuis geeft je ook bij het bouwen van een klassiek huis de mogelijkheid de woning helemaal naar wens aan te passen, zowel aan de binnen- als de buitenzijde.

Afhankelijk van het model of type dat je kiest, kun je dit Blauhuis vergroten door verschillende uitbouwen. Extra ruimte krijg je bijvoorbeeld door een erker, serre, veranda, dakkapel of misschien zelf wel een garage. Ook het aanzien van de woning kan geheel naar eigen wens worden afgewerkt, het is namelijk mogelijk de rode bakstenen gevels te bedekken met wit stucwerk. En ga je voor wit of donkergroen houtwerk aan de buitenkant?

Inspiratie

Als je kiest voor klassieke woningbouw, dan kun je inspiratie opdoen bij de diverse modellen die we hebben ontwikkeld. Samen met de architect bepaalt u het program van eisen welke de architect vertaald in een persoonlijk, op maat gemaakt ontwerp voor u.

Tijdloos klassiek

TIJDLOOS KLASSIEK MODEL 1

Dit Blauhuis komt het beste tot zijn recht in de breedte. Met fraaie details, zoals de accenten in het metselwerk, de getimmerde gootlijsten en de schitterende voordeur met sieromlijsting.
Tijdloos klassiek

TIJDLOOS KLASSIEK MODEL 2

Strakke, bijna moderne vormgeving en toch klassiek met de donkere dakpannen op de schildkap, een horizontale raamverdeling en een voordeurluifel. Met extra timmerwerk aan de overstekken geef je dit Blauhuis nog meer cachet.
Tijdloos klassiek

TIJDLOOS KLASSIEK MODEL 3

Dit Blauhuis is alles wat je je bij Tijdloos klassiek voorstelt: een statig symmetrische, classicistische architectuur. De schildkap wordt begrensd door de fraaie details rond de goot.