Een casco woning, of toch liever helemaal afgebouwd?

Bij nieuwbouw heb je altijd de keuze tussen de oplevering als een casco woning of een geheel afgewerkte woning, en alles daartussenin. Om te beslissen wat je hier graag zou willen is het handig om eerst nog even het verschil uit te leggen. Als we casco bouwen zorgen we dat een huis wind- en waterdicht is en voorzien van een dak, buitendeuren en ramen. Bij een casco huis kunnen andere werkzaamheden zoals timmerwerk, schilderwerk, sanitair en tegelwerk in eigen beheer afgebouwd worden.

Casco bouwen

Een Blauhuis kan zowel als casco woning of als helemaal afgebouwd worden opgeleverd. We bouwen zelf het casco maar onderhouden nauwe banden met leveranciers en onderaannemers die iedere gewenste afwerking kunnen verzorgen. Als je kiest voor een casco huis kun je het afwerken gedeeltelijk zelf doen of laten uitvoeren dan anderen. Bedenk wel dat je in dit geval een goede planning moet maken, je te maken hebt met meerdere aanspreekpunten en de samenwerking tussen diverse bedrijven goed gecoördineerd moet worden.

Als je kiest voor een Blauhuis bestaat het casco huis dat je samen met een architect hebt ontworpen altijd uit houtskeletbouw. Houtskeletbouw is ideaal geschikt voor casco oplevering, het heeft diverse voordelen. Het is duurzaam, erg energiezuinig (zowel tijdens de bouw als daarna door de optimale isolatie) en biedt ruime mogelijkheden doordat het nu en in de toekomst gemakkelijk aanpasbaar is. Als je een casco woning laat bouwen heb je complete vrijheid op het gebied van binnenmuren, binnendeuren, stucwerk, trap, vloeren, sanitair en keuken.

Vraag de brochure aan