Eigentijds landelijk bouwstijlen

Kenmerken landelijke woning

Kenmerkend voor de stijl van de landelijke woningbouw zijn het rietgedekte zadeldak, de witgekeimde gevel met donker, gebeitst potdekselwerk en de lage gootlijn. Als je door de ramen met roedes naar binnen kijkt, valt direct de grote woonkeuken op. De veranda, bijkeuken en schuur maken de stijl af: we bouwen een eigentijds huis van nu met landelijke uitstraling.

Een Eigentijds Landelijke woning bouwen biedt veel flexibiliteit. Samen met de architect kun je de woning van binnen en van buiten helemaal naar jouw inzicht ontwerpen. Bijvoorbeeld door een extra slaapkamer of het aanbrengen van een vaste trap naar zolder. Aan de buitenkant kun je voor een gevel van rood metselwerk kiezen, of toch voor donkere dakpannen gaan. De roedes in de ramen in witte of juist donkere kleuren, omgeven door frisse, witte kozijnen, eventueel met luiken: jij hebt het voor het zeggen als je een huis laat bouwen in landelijke stijl.

Wil je zien hoe we bij Blauhuis bouwen in landelijke stijl, dan kun je inspiratie opdoen bij de diverse modellen die we hebben ontwikkeld. Pas deze vervolgens helemaal aan aan jouw wensen, samen met één van de architecten met wie we samenwerken.

Drie modellen

Als je kiest voor een Eigentijds landelijk Blauhuis, dan kun je inspiratie opdoen bij de drie modellen die we hebben ontwikkeld. Die kun je vervolgens helemaal aanpassen aan jouw wensen, samen met één van de architecten met wie we samenwerken. Heeft een andere bouwstijl jouw voorkeur? Bekijk dan eens onze moderne woningen, klassieke woningen of de woningen in de jaren 30 stijl.

Eigentijds landelijk

EIGENTIJDS LANDELIJK MODEL 1

Dit knusse, vrijstaande Blauhuis is verrassend royaal en prettig uitnodigend met strakke overstekken en accenten van potdekselwerk. Je hebt veel opties, waaronder openslaande deuren die naar de tuin of je eigen veranda leiden.
Eigentijds landelijk

EIGENTIJDS LANDELIJK MODEL 2

Eigentijds landelijk in optima forma: een karaktervol Blauhuis dat perfect past in de omgeving. Met kenmerkende zijbeuk en aangekapte veranda. Je kunt gemakkelijk een extra garage toevoegen en meer licht en ruimte creëren met een dakkapel.
Eigentijds landelijk

EIGENTIJDS LANDELIJK MODEL 3

Een robuuste villa met imposante rieten kap en dubbele voordeur. Strakke overstekken, openslaande deuren naar de veranda en een lichte, ruime woonkamer. Als je kiest voor de Eigentijds landelijke stijl: dit is het ultieme Blauhuis.