Een casco woning laten bouwen (óf toch liever afgebouwd)?

Een woning laten bouwen is een hele investering. Heb je handige mensen in je omgeving die jou graag helpen met de afbouw? Dan kun je bij Bouwbedrijf Blauhuis ook een casco woning laten bouwen. Ook kunnen we je woning deels afbouwen. In goed overleg komen we daar altijd uit.

Wat is casco?

Als je kiest voor casco afbouw, dan maken we je huis zorgvuldig wind- en waterdicht. We leggen de fundering, plaatsen het casco en werken dit af met dak, buitendeuren en ramen. Dat gaat bij Blauhuis binnen enkele dagen. Dit is te danken aan onze houtskeletbouw-methode. We prefabriceren alle onderdelen op maat in onze eigen fabriek, waarna we deze op locatie plaatsen. Binnen een paar dagen is het huis wind- en waterdicht. Alle afbouwwerkzaamheden, zoals het timmerwerk, schilderwerk, installatiewerk en tegelwerk, kun je zelf uitvoeren of láten doen.

Voordelen van een casco laten bouwen

Kies je voor casco laten bouwen, dan leveren we je huis sneller op. Dat bespaar je rente en tijd. Bouw je je huis vervolgens zelf af, dan kun je veel kosten besparen, mits je dit goed aanpakt. Bovendien kun je de afbouw in eigen tempo uitvoeren, binnen het budget dat je hiervoor hebt.

Nadelen van casco oplevering

Dat klinkt goed toch? Maar vergis je niet: een huis afbouwen is complex. Je moet wanden afwerken, de installatietechniek aanbrengen en het verwarmingssysteem aanleggen. En ook: het tegelwerk, het sanitair en het schilderwerk. Kies dus alleen voor casco oplevering als je enorm handig bent. Schakel je mensen in, dan moet je op hen kunnen vertrouwen. Hoe meer mensen zijn betrokken bij de afbouw, hoe lastiger het wordt. Want dan heb je te maken met meerdere aanspreekpunten. Je moet de samenwerking tussen de vakmensen goed coördineren. Als zij voor het eerst samenwerken, is de kans op fouten groot. Je bent dan alsnog duurder uit en de afbouw duurt langer dan je wilde. Verwacht je dit alles prima onder controle te houden, dan is casco-oplevering misschien iets voor je.

Ontwerp je ideale huis met onze architect

Kies je voor een casco woning van Blauhuis? Laat je dan inspireren door de diverse stijlen en modellen. Ze zijn ontwikkeld door de architecten in ons team. Je kunt het model van jouw voorkeur helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak. Samen met een architect met wie wij nauw samenwerken, verfijn je het ontwerp van je huis tot in detail. Na jouw akkoord gaan we aan de slag. Houtskeletbouw is ideaal voor cascobouw. Het is duurzaam en zeer energiezuinig. Je huis is makkelijk aanpasbaar aan toekomstige wensen.

Bestel

Ons inspiratiemagazine

Kies uit drie inspiratiestijlen en nog veel meer modellen. Deze modellen kun je onderling weer combineren tot jouw eigen, unieke huis. Wil je thuis alvast ideeën opdoen? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratiemagazine.

JA, GRAAG HET INSPIRATIEMAGAZINE