Over bouwbedrijf Blauhuis

Een huis laten bouwen kost gewoonlijk nogal wat tijd. Kostbare tijd vaak die je misschien niet altijd hebt. Bij Blauhuis nemen we je stap voor stap mee, op weg naar je unieke nieuwbouwhuis onder architectuur. Van eerste gesprek en ontwerp tot bouw en oplevering. Al die tijd heb je maar één aanspreekpunt. Wij houden het overzicht en zien niets over het hoofd. Het bouwproces verloopt soepel en we leveren jouw huis op volgens onze strakke planning. Je weet waar je aan toe bent. Dit is onze aanpak:

 

Bestel het inspiratiemagazine, bezoek ons modelwoningen

Heb je interesse in een Blauhuis-woning, bestel dan beslist ons inspiratiemagazine. Nóg meer gevoel krijg je erbij door een kijkje te nemen in onze twee modelwoningen. Deze woningen zijn compleet afgewerkt en zelfs ingericht. Je krijgt hier een goed beeld van onze manier van bouwen, de hoogwaardige afwerking, het prettige leef- en woonklimaat en de verfijnde detailleringen. Ook ervaar je hier de eigenschappen van houtskeletbouw en van energieneutraal wonen.

Meer over onze modelwoningen

 

Het eerste gesprek

Smaakt dat naar meer? Maak dan een afspraak met onze verkoopadviseur. Samen bespreek je jouw droomhuis. We horen graag hoe jij leeft en beweegt. En wat je belangrijk vindt, nu en in de toekomst. Kortom, jouw huis komt tot leven. De verkoopadviseur maakt een ruw ontwerp met maatvoeringen, de gewenste inrichting en de materialen die je graag wilt.

 

Ontwerp met offerte

Na dit gesprek krijg je van ons een offerte van het ontwerp zoals we dat hebben doorgenomen. Het is een transparant document waarin we uitleggen wat we allemaal doen, met bijbehorende kosten. Kies je voor dit ontwerp, dan weet je direct wat het kost, tot op de komma nauwkeurig.

 

Aanpassingen en meerwerk

In een tweede gesprek bespreken we het eventuele meerwerk en de aanpassingen die je graag wilt. Voor meerwerk hebben we je handtekening nodig. Je weet dan zeker dat niet nog allerlei extra kosten moet betalen. De prijs op de offerte is de uiteindelijke prijs. Wel zo helder. Waar nodig besteden we het werk uit aan deskundige partners waarmee wij al jarenlang goed samenwerken. Na dit tweede gesprek passen we het ontwerp en de offerte aan en sturen je die toe.

 

Ondertekening woningborgovereenkomst

Ben je akkoord met het ontwerp, dan teken je de Woningborgovereenkomst. Deze biedt jou gewaarborgde garantie in geval van een technisch mankement aan de woning na oplevering. Ook kun je vertrouwen op afbouwdekking. Mochten er onverhoopt calamiteiten voordoen, dan zorgen wij normaal gesproken voor afbouw van de woning of verstrekken we een schadeloosstelling volgens de Garantie- en waarborgregeling die van toepassing is. Na ondertekening van de overeenkomst dienen we het ontwerp bij welstand in voor goedkeuring van het bestemmingsplan.

 

Sondering laten uitvoeren

Zodra welstand akkoord is, laten we een sondering uitvoeren voor het bepalen van het draagvermogen van de grond. Hierbij wordt een kegelvormige punt (de sondeerconus) in de grond gebracht om de weerstand van de diverse grondlagen te meten. Dit geeft ons inzicht in de fundering die we kunnen toepassen. Dit wordt bepaald door de constructeurs. Het sonderingsrapport en de constructieberekeningen zijn onderdeel van de bouwvergunning voor het aanvragen van de omgevingsvergunning.

 

Technische tekening

We maken een technische tekening. Hiermee kun jij naar de badkamerspecialist en de keukenspecialist. Nu wordt het steeds concreter en leuker!

 

En nu: bouwen!

We gaan bouwen. Planmatig, volgens een optimaal efficiënt proces. Van het leggen van de fundering, het maken van de prefab-elementen in onze werkplaats tot het plaatsen daarvan op locatie. Binnen een paar dagen is het huis wind- en waterdicht. Hierna beginnen we – heel planmatig – met de afbouw. Ook het installatiewerk en het metselwerk voeren we in eigen beheer uit. Al het werk grijpt in elkaar. Dit voorkomt fouten en zorgt voor oplevering volgens planning. Het woonplezier is binnen handbereik.

Bestel

Ons inspiratiemagazine

Kies uit drie inspiratiestijlen en nog veel meer modellen. Deze modellen kun je onderling weer combineren tot jouw eigen, unieke huis. Wil je thuis alvast ideeën opdoen? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratiemagazine.

JA, GRAAG HET INSPIRATIEMAGAZINE