Thuis is een huis dat past bij je leven. Bij wat jij belangrijk vindt en waar jij voor staat. Steeds vaker denken we daarbij ook aan de generaties die na ons komen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we bijdragen aan een betere wereld? Energieneutraal bouwen biedt dan mogelijkheden.

Om ons heen zien we al dat energieneutraal bouwen steeds meer terrein wint. En vanaf 2021 is de doelstelling zelfs dat nieuwe woningen alleen nog maar energieneutraal gebouwd worden. Maar wat is energieneutraal bouwen eigenlijk?

Een energieneutraal huis bouwen

Een energieneutraal huis bouwen betekent een huis bouwen dat geen externe energie meer nodig heeft voor de verwarming, koeling of warm water. De benodigde energie wordt opgewerkt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze energiebesparingsmaatregelen leveren belangrijke voordelen op. Niet alleen voor het milieu en het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook voor je portemonnee. Want wanneer je minder energie nodig hebt, zul je dat direct aan je energierekening merken.

Ook energiezuinig bouwen, waarbij je de energiebehoefte van de woning zoveel mogelijk vermindert, resulteert in lagere maandlasten. In de huidige woningbouw, die moet voldoen aan een EPC van 0,4, is het een kleine technologische stap om de woningen verder door te ontwikkelen totdat je een volledig energieneutrale woning kunt bouwen.

Blauhuis en energiezuinig bouwen

Een Blauhuis heeft standaard al hoge isolatiewaarden, drievoudige beglazing, een hybride warmtepomp en een warmte terugwinunit. Een energiezuinig huis bouwen is bij ons dan ook de normaalste zaak van de wereld. En wanneer wij de woning dan ook nog eens van een aardwarmtepomp en zonnepanelen voorzien, kunnen we technisch gezien eenvoudig een energieneutraal huis bouwen.

Daar komt uiteraard wel een kostenplaatje bij kijken, gemiddeld tussen de € 30.000, – en € 40.000, -, afhankelijk van de grootte van de nieuwbouwwoning. Dat is een flinke investering die je niet direct terugverdient maar waar je wel al meteen de vruchten van plukt. We vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.