Notariswoning bouwen

Stijlvol, nostalgisch en karakteristiek. Dát kenmerkt de notariswoning. Je vindt ze door heel Nederland. Wil je liever een nieuwe notariswoning laten bouwen? Blauhuis heeft daarin veel ervaring. Het mooie is: we regelen alles. Zelfs het ontwerp onder architectuur. We bouwen efficiënt en met de beste materialen.

 

Wat is een notariswoning?

Een notariswoning is een statige woning waarvan het ontwerp terugvoert naar de 19e eeuw. Zo’n woning heeft vaak een lage gootlijn en een stolpkap. Het huis is vaak symmetrische van opzet en rijk versierde details. De lange zijde van de woning ligt aan de straatkant. Aan de lange zijde vind je ook de opvallende entree, vaak met een monumentale omlijsting van bijvoorbeeld Belgische hardsteen.

 

Geschikt voor levensloopbestendig wonen

Een notariswoning heeft één verdieping. Deze woningen zijn heel goed levensloopbestendig uit te voeren met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Dat kan in het hoofdgebouw of in een aanbouw. Veel senioren kiezen daarom voor een notariswoning als luxe vrijstaande villa. Wil je toch liever een woning met twee verdiepingen? Kies dan bijvoorbeeld voor een herenhuis.

 

Modern comfort en heel energiezuinig

Een nieuwe notariswoning heeft nogal wat voordelen boven een bestaande, gerenoveerde woning. Zoals het moderne comfort en de energiezuinigheid. Elke Blauhuis-woning heeft een zeer hoge isolatiewaarde en standaard een hybridewarmtepomp, tripleglas en een warmte-terugwinsysteem. Ook onze beproefde houtskeletbouw-methode draagt bij aan een hoog comfort. Wij bouwen de notariswoning conform alle eisen van het Bouwbesluit. Het voordeel van nieuwbouw is natuurlijk ook, dat we de notariswoning helemaal op maat voor je bouwen.

 

Ontdek de voordelen van houtskeletbouw

We zijn specialist in houtskeletbouw. Deze methode biedt vele voordelen op het gebied van comfort, geluid- en warmte-isolatie, duurzaamheid, betaalbaarheid en bouwtijd. Niet voor niets is houtskeletbouw wereldwijd een van de meest toegepaste bouwmethodes. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor houtskeletbouw, bijvoorbeeld voor de bouw van hun notariswoning.

Bestel

Ons inspiratiemagazine

Kies uit drie inspiratiestijlen en nog veel meer modellen. Deze modellen kun je onderling weer combineren tot jouw eigen, unieke huis. Wil je thuis alvast ideeën opdoen? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratiemagazine.

JA, GRAAG HET INSPIRATIEMAGAZINE

Magazine aanvragen * inclusief prijslijst