Vele voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw wint aan populariteit: het is een flexibele, constructief hoogwaardige en duurzame bouwmethode. Daarbij hebben houtskeletbouw woningen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als specialist op het gebied van houtskeletbouw in Friesland kunnen wij je dan ook als geen ander hierover informeren.

Prefab houtskeletbouw is gebaseerd op een uitgekiend principe: daken, wanden en de verdiepingsvloer zijn opgebouwd uit een open raamwerk van hout. Het dak en de draagconstructie vullen we vervolgens met isolatiemateriaal en bekleden we met plaatwerk.

De voordelen van een houtskeletbouw huis

  • prima prijs-kwaliteitverhouding
  • prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden
  • korte bouwtijd
  • grote ontwerpvrijheid
  • duurzaam en comfortabel

Nauwkeurige voorbereiding

We bereiden het bouwproces van een houtskelet woning nauwkeurig voor in onze werkplaats in Friesland. Daardoor is er op de bouwplaats zelf een korte bouwtijd. Al in enkele dagen is de constructie van casco houtskeletbouw volledig wind- en waterdicht.

Grote ontwerpvrijheid

Bouwstijl, ontwerpvariaties en persoonlijke voorkeuren zijn meestal geen probleem bij houtskeletbouw, dat merk je vanzelf als je gaat zitten met een architect die gespecialiseerd is in het ontwerpen van houtskeletbouw woningen. Qua bouwstijlen kun je bijvoorbeeld kiezen uit een modern huis van houtskeletbouw, een landelijke villa, in jaren 30 stijl of in de stijl van de Amsterdamse school.

Doordat we grote overspanningen kunnen maken, kun je je huis indelen zoals je zelf wilt. Je hebt de keuze uit buitenmuren van gemetselde baksteen of diverse plaatmaterialen, waaronder onderhoudsarm hout. En ook voor je dak zijn alle soorten afwerkingen mogelijk: riet, dakpannen of golfplaat, wat jij wilt.

Meer weten?

Vraag de brochure aan