Houtskeletbouw als specialisme

Overweeg je een houtskeletbouw woning te laten bouwen? Slimme keuze! Want het is een flexibele, constructief hoogwaardige en duurzame bouwmethode. Een houtskeletbouw woning heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Houtskeletbouw is wereldwijd een van de meest toegepaste bouwmethodes. Bouwbedrijf Blauhuis in Harkema (Friesland) is al tientallen jaren specialist in kwalitatief hoogwaardige houtskelethouw. Laat je inspireren door onze stijlen en modellen, ontwikkeld door gerenommeerde architecten met wie wij nauw samenwerken. Samen creëren we jouw gedroomde vrijstaande huis.

 

Wat is houtskeletbouw?

Bij een houtskeletbouw woning zijn de daken, wanden en verdiepingsvloeren opgebouwd uit een open raamwerk van hout. Het dak en de draagconstructie vullen we op met isolatiemateriaal en bekleden we met plaatwerk. De fundering is traditioneel Nederlands: mét kruipruimte en afgewerkt met een goed geïsoleerde vlakke betonvloer. Ook de gevelafwerking komt overeen. Je kunt kiezen voor een baksteenafwerking of voor een afwerking met houten gevelbekleding. En voor een dakafwerking van riet of dakpannen.

 

Voordelen van een houtskelet woning

Een houtskelet woning heeft nogal wat voordelen. Zoals:

 

Behaaglijk binnenklimaat

Houtskeletbouw zorgt het hele jaar door voor en heerlijk woon- en leefklimaat. Houtskeletbouw is akoestisch prettig en heeft een behaaglijk binnenklimaat. Dat laatste komt omdat hout een ademend materiaal van nature warmte-isolerend is en luchtvochtigheid reguleert. Hout is een natuurzuiver materiaal zonder radon en voldoet daarom aan de GGD-richtlijn Gezonde Woningbouw.

 

Grote ontwerpvrijheid

Houtskeletbouw biedt veel vrijheid om het huis van je smaak te ontwerpen. Omdat we grote overspanningen kunnen maken, deel je je huis in zoals je wilt. Veel vrijheid heb je ook in de stijl van je huis. Architecten ontwikkelden voor ons de inspiratiestijlen Eigentijds Landelijk, Hedendaags Modern en Tijdloos Klassiek. Daarbinnen tekenden ze diverse modellen om uit te kiezen en mee te variëren.

 

Duurzaam

Hout is een natuurlijk materiaal. Het maken van houtmaterialen kost minder energie en er komt minder CO2 en stikstof vrij dan bij traditionele bouwmaterialen. Hout is ook beter recyclebaar. Blauhuis gebruikt voornamelijk hout uit Scandinavië. Niet alleen omdat dit hout van de beste kwaliteit is, maar ook omdat de Scandinavische landen een zorgvuldig bosbouwbeleid voeren. Er worden zelfs meer bomen aangeplant dan gekapt. Meerdere onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat een houtskeletwoning dezelfde levensduur heeft als een traditionele gebouwd huis. Wist je dat het oudste huis van Amsterdam houtskeletbouw is? Het gaat om de Warmoesstraat 90. Dit pand stamt uit 1485.

 

Brandveilig

Een houtskeletwoning van Blauhuis voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent ook dat zo’n huis brandveilig is, net als elke andere woning in Nederland. Sterker nog: een houtskeletwoning is zelfs beter bestand tegen brand dan een traditioneel huis. Dit komt omdat hout bij verbranding een verkoolde laag vormt, waarbij de kern overeind blijft.

 

Aardbevingsbestendig

Houtskeletbouw wordt door de NAM aangemerkt als de geschikte methode voor aardbevingsbestendig bouwen. Hout is namelijk een licht, flexibel en taai bouwsysteem. De aardbevingsbestendige constructie kan de krachten die vrijkomen bij een aardbeving goed afdragen aan de constructie. Dit vermindert het risico op cosmetische schade.

 

Houtskeletbouw bij Blauhuis

Kies je voor een houtskeletbouw-woning van Blauhuis? We regelen alles. Van ontwerp onder architectuur en bouw tot en met de oplevering volgens onze strakke planning. Laat je inspireren door onze stijlen en modellen, ontwikkeld door de architecten in ons team. Ook kun je kiezen voor casco-oplevering. Houtskeletbouw is hier heel geschikt voor. Want de methode biedt veel ontwerp- en afbouwvrijheid en toekomstige aanpassingen zijn eenvoudig te realiseren. Samen met een architect met wie wij nauw samenwerken, verfijn je het ontwerp van je huis tot in detail. De bouw bereiden we voor in onze fabriek in Friesland. Hier maken we alle prefab-elementen, die we vervolgens opbouwen op locatie. In enkele dagen is de constructie wind- en waterdicht en beginnen we met de afbouw. Dát is de Blauhuis-methode.

 

Interesse in houtskeletbouw?

Voor meer informatie over houtskeletbouw en de Blauhuis-methode kun je ons het best bellen: 0512 – 36 09 22. Bestel ons Inspiratiemagazine en bezoek onze modelwoningen. We bouwen houtskeletbouwwoningen in onder meer Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland, Overijssel en Gelderland. En we bouwen bijvoorbeeld ook in ’t Gooi.

Bestel

Ons inspiratiemagazine

Kies uit drie inspiratiestijlen en nog veel meer modellen. Deze modellen kun je onderling weer combineren tot jouw eigen, unieke huis. Wil je thuis alvast ideeën opdoen? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratiemagazine.

JA, GRAAG HET INSPIRATIEMAGAZINE

Magazine aanvragen * inclusief prijslijst