Nieuwbouw herenhuis laten bouwen

Wil je een nieuwbouw herenhuis laten bouwen? Een huis met een statige en historische uitstraling, maar dan wel met alle moderne technieken en comfort? Bouwbedrijf Blauhuis bouwt het herenhuis dat bij jou past. We coördineren alles. Samen met een architect met wie wij nauw samenwerken, verfijn je het ontwerp van je huis tot in detail. Dankzij onze optimaal efficiënte bouwmethode bespaar je tijd en kosten. Vooraf weet je precies wat jouw nieuwbouw herenhuis gaat kosten. Helderheid, daar houden we van.

 

Wat is een herenhuis?

Een herenhuis is een statige woning met en klassieke uitstraling en die in de hoogte wordt gebouwd. Een herenhuis heeft meestal twee volledige bouwlagen en een zolder. Bij Blauhuis bereik je de zolder altijd met een vaste trap. Dankzij de rechtopstaande wanden heeft het huis veel praktische leefruimte. Ideaal voor een gezin! Kenmerkend zijn de symmetrische vormgeving en de hoge gootlijn. Typerend is ook de stolpkap, waarvan de nokrichting evenwijdig aan het straatbeeld loopt.

Een herenhuis wordt gebouwd met mooie materialen, zoals dorpels van Belgisch hardsteen, een rijke detaillering en een opvallende entree. In vroegere eeuwen was een herenhuis het domein van de gegoede burgerij. Een nieuwbouw herenhuis van Blauhuis heeft dezelfde statige en karaktervolle uitstraling, passend bij je wensen.

 

Onderhoudsarm en comfortabel

Een nieuwbouw herenhuis heeft vele voordelen boven een gerenoveerd huis. Een nieuwbouwhuis is onderhoudsarm en maximaal geluid- en warmte-isolerend. Dat zorgt voor heerlijk leefcomfort. Voordeel van nieuwbouw is ook, dat we het huis helemaal op maat voor jou maken. Een nieuwbouw herenhuis van Blauhuis is maximaal energiezuinig. Dit is te danken aan de isolatieschil in combinatie met een hybridewarmtepomp, tripleglas en een warmte-terugwinsysteem. Ook onze beproefde houtskeletbouw-methode draagt bij aan een hoog comfort. Natuurlijk bouwen wij elk herenhuis conform aan alle eisen van het Bouwbesluit. Energiezuinig of zelfs energieneutraal.

 

Ontdek de voordelen van houtskeletbouw

We bouwen volgens de houtskeletbouw-methode. Deze biedt vele voordelen op het gebied van comfort, geluid- en warmte-isolatie, duurzaamheid, betaalbaarheid en bouwtijd. Houtskeletbouw is wereldwijd een van de meest toegepaste bouwmethodes. In Nederland bouwden we de afgelopen jaren al vele herenhuizen met houtskeletbouw.

Bestel

Ons inspiratiemagazine

Kies uit drie inspiratiestijlen en nog veel meer modellen. Deze modellen kun je onderling weer combineren tot jouw eigen, unieke huis. Wil je thuis alvast ideeën opdoen? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratiemagazine.

JA, GRAAG HET INSPIRATIEMAGAZINE

Magazine aanvragen * inclusief prijslijst