Kies voor duurzaam bouwen in Friesland, kies voor Blauhuis

Wij zijn de specialist op het gebied van duurzaam bouwen in Friesland, een Blauhuis is namelijk in meerdere opzichten een duurzame keuze. Het bouwproces, de materialen, de goede isolatie en de flexibiliteit dragen allemaal bij aan een relatief laag energieverbruik.

Een duurzaam huis bouwen? Het bouwproces

Houtskeletbouw verbruikt tijdens de bouw minder energie dan andere bouwsystemen. Daarbij besteedt Blauhuis veel aandacht aan een efficiënte uitvoering om zo min mogelijk te verspillen wanneer wij een duurzaam huis bouwen.

Geluid- en warmte-isolatie

Onze woningen zijn bijzonder energiezuinig doordat we een dik pakket aan isolatiemateriaal (rc 6.0) in de wanden, vloeren en daken verwerken, gecombineerd met standaard triple / drievoudige beglazing (HR++). Van buiten naar binnen zijn de buitenmuren opgebouwd uit:

  • Laag bakstenen (andere materialen als hout en plaatwerk zijn ook mogelijk)
  • Luchtlaag (luchtspouw)
  • 90 mm dik spouwisolatie
  • 90 mm dik houten frame gevuld met isolatie
  • Dikke gipswand

Installaties

Blauhuis verbindt je woning met alle mogelijke installaties. Daarom wordt in een persoonlijk gesprek tussen u en de installateur besproken hoe u de installatie van uw woning uitgevoerd wil hebben.

Materialen

Blauhuis gebruikt voor het duurzaam bouwen Scandinavisch hout met het FSC-keurmerk voor verantwoord beheerde bossen. Het hout gaat na productie zonder verspillende omwegen direct naar onze werkplaats in Friesland.

Een duurzame woning bouwen volgens een duurzaam ontwerp

Met houtskeletbouw kun je de duurzame woning bouwen die je zelf wilt. En als je het in de toekomst eens anders wilt, dan zijn wanden snel en betaalbaar te verplaatsen of te verwijderen. Daarnaast levert het unieke ontwerp van je woning, met hoge isolatiewaarden en een laag energieverbruik, vaak een bovengemiddelde waardeontwikkeling op.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzaam bouwen in Friesland? Je kunt nu onze inspirerende en informatieve brochure aanvragen. Daarin vind je vele voorbeelden en mogelijkheden om een duurzaam huis te bouwen.

Hout
Duurzaamheid