Bouwbedrijf Blauhuis bouwt jaarlijks zo’n 70 a 80 woningen in heel Nederland. Deze woningen variëren van vrijstaande villa’s tot rijwoningen. Ook een moderne notariswoning bouwen we regelmatig. Dat dit type woning steeds meer aan populariteit wint, begrijpen wij heel goed!

Een notariswoning is een woning met een lage gootlijn en een stolpkap. De nokrichting van de stolpkap loopt evenwijdig aan het straatbeeld. Van oudsher zijn notariswoningen chique woningen, rijk aan details, en die charme stralen ze nog steeds uit. Een notariswoning als nieuwbouw huis wordt rijk gedetailleerd met bijvoorbeeld een luxe entree, dakkapellen, keramische dakpannen, goten uitgevoerd met kroonlijsten en een smetplank.

Een notariswoning als nieuwbouw huis

De karakteristieke, nostalgische stijl van de notariswoning is populair onder senioren. De aantrekkelijke stijl in combinatie met een levensloopbestendige indeling van de begane grond, al dan niet met een platte aanbouw, zorgen ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je woning.

Omdat bij een notariswoning het ontwerp zo gemaakt is dat de gootlijn laag is en de stolpkap al op de 1e verdieping begint, is de 1e verdieping rondom voorzien van schuine dakvlakken. Hierdoor ontstaan grote, hoge knieschotten, waardoor veel praktische ruimte ontstaat.  Deze royale afmetingen maken dat wij ook vaak een (prefab) notariswoning bouwen als gezinswoning.

Laat ons voor jouw notariswoning een ontwerp maken

Blauhuis werkt transparant en eerlijk met een team van circa 75 mensen en meer dan 35 jaar ervaring. Een notariswoning bouwen we altijd volgens de nieuwste bouwtechnieken en laatste welstandseisen. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor jullie notariswoning (nieuwbouw) en je wensen en ideeën laten vertalen naar een ontwerp op maat? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Je bent ook van harte welkom in onze modelwoning in Drachten. Daar kun je ontdekken hoe je leeft en beweegt, wat je belangrijk vindt en wat bij jouw droomhuis niet mag ontbreken.