Een nieuw Blauhuis begint bij jouw keuze voor een bouwstijl. Vervolgens kun je je laten inspireren door één van onze modellen, of een eigen ontwerp als uitgangspunt nemen. De modellen kun je samen met één van de architecten uit ons team helemaal aanpassen naar jouw eigen, persoonlijke woonwensen. We geven je vroeg in het proces al zekerheid over alle kosten. Zonder verrassingen achteraf.

1. Kennismaking

Je leert Blauhuis kennen en samen bespreken we je woonwensen. Om deze vervolgens te ver-talen in een ontwerp met bijpassend voorstel. Ook het bestemmingsplan, het beeldkwaliteits-plan en de situering van de kavel komen aan bod. Je krijgt een indicatie van de mogelijkheden, de werkwijze en de bouwkosten.

2. Geef je nieuwe huis de gedroomde vorm

Je hebt veel vrijheid. Je kunt ervoor kiezen om jouw gedroomde huis met een van onze architecten te ontwerpen: indeling, stijl en details.

3. Het ontwerp

Je krijgt het ontwerp te zien, inclusief technische omschrijving en offerte.

4. Opdrachtgesprek met Blauhuis

Blauhuis neemt de offerte en opties met je door.

5. Akkoord op aanneemovereenkomst

Je tekent de aanneemovereenkomst. Een mooi moment: het gaat gebeuren!

6. Overleg met welstand

We bespreken het ontwerp met de welstandscommissie en toetsen het aan de eisen van de gemeente.

7. Afstemmen met leveranciers en onderaannemers

Blauhuis zet de organisatie van de bouw op, in samenwerking met alle betrokkenen. In deze fase maak je de laatste keuzes, zoals voor tegels en sanitair.

8. Tekeningen uitwerken

Blauhuis zet het ontwerp om in werktekeningen en documentatie voor de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwvergunning).

9. Aanvragen omgevingsvergunning en definitief akkoord

Voor het aanvragen van de omgevingsvergunning keur je de opdracht definitief goed.

10. Voorbereiding

Met een uitgekiende voorbereiding maakt Blauhuis een planning voor een efficiënte uitvoering. Zo kunnen we jouw unieke droomhuis in korte tijd bouwen.

11. De bouw begint

Wij bouwen je Blauhuis in circa vier aaneengesloten maanden.

Garantie

Blauhuis is een onderdeel van bouwbedrijf U. Veenstra. Samen vormen we een financieel solide bouwbedrijf met ruime ervaring in de particuliere woningbouw. Wij bouwen alle woningen onder certificering van Woningborg.

Zo loop je geen risico tijdens de bouw en kun je zorgeloos genieten van een hoogwaardig gebouwde woning.

Werkwijze
Werkwijze